Première korte speelfilm Emma

emma1

Vrijdag 17 juli om 20.00u beleefd de korte speelfilm Emma haar wereldpremière in De Cacaofabriek te Helmond.

Het begon voor regisseur Mark Verhoeven na het maken van een ultrakort filmpje voor het One Minute Film Festival in Deurne. Zijn eerste film-ervaring en dat smaakte naar meer. Verhoeven droomt van een groter project. Hij onmoet schrijfster Elles Sipkes-Dillen die een aantal concepten en verhalen heeft liggen. Er wordt gekozen voor het verhaal over een tienermeisje dat in haar examenperiode kampt met verschillende factoren die haar energie en aandacht opeisen, zoals een alcoholistische moeder en een ex-vriendje dat plots weer opduikt.

Ze komen in contact met Stichting Helmond Film en gezamenlijk wordt er nog een keer naar het scenario gekeken en vervolgens uit het netwerk andere beginnende en meer ervaren filmmakers (camera, geluid, etc.) aangetrokken die meehelpen om het low-budget project te realiseren.

Na de vertoning in De Cacaofabriek zal de film ook te zien zijn op zondag 30 augustus tijdens het jaarlijkse evenement De Nacht van het Witte Doek in Deurne.