INFO

HELMOND FILM is een platform voor (beginnende) filmmakers uit de Gemeente Helmond en directe omgeving. De stichting is opgericht in 2007 door Emiel Labree, met als doel om lokaal een onafhankelijke filmcultuur te stimuleren en ondersteunen.

Zo nu en dan maakt de stichting een opdracht voor derden om eigen inkomsten te genereren, maar dit is afhankelijk van de opdracht en de medewerking van geïnteresseerden. We hebben geen vaste leden, maar ‘vrienden’ die verbonden zijn door eerdere samenwerkingen.

Jaarlijks wordt het KADER Film Festival in samenwerking met De Cacaofabriek georganiseerd waarbij filmmakers en videokunstenaars uit Zuid-Oost Brabant hun meest recente werk (speelfilm, documentaire, videoclip, animatie en experimenteel) op het witte doek kunnen vertonen voor een publiek.  Een driekoppige jury kiest in vijf categorieën een winnaar, die wordt geëerd met een speciale oorkonde.

Email: stichtinghelmondfilm@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>