12:24 AM
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Stephan Brenninkmeijer
Scenario:
Stephan Brenninkmeijer

ANNABEL LEE 2007
Fase: pre-productie

Regie: Roel Scheijde
Scenario:
Roel Scheijde

EEN APART DINER 2006
Fase: Post-productie

Regie: Jaap de Vos & Rudy Nordhausen
Scenario: Jaap de Vos, Rudy Nordhausen
Cast: Jaap de Vos, Leonie Pinxten, Rudy Nordhausen, Fenna Ronteltap

Synopsis: Karlijn en Harold leren elkaar kennen in een chatroom. Karlijn is depressief, en Harold heeft een ietwat vreemde wens. Samen laten ze deze wens van Harold uitkomen, helaas voor Karlijn betaalt zij hier een dure prijs voor...

BIJLMER VOODOO
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Erwin van den Eshof & Barend de Voogd
Scenario: Barend de Voogd, Erwin van den Eshof

Synopsis: In een poging haar Nigeriaanse cliënt te beschermen, raakt vluchtelingenadvocate Anne Boerma verzeild in een duistere wereld van mensenhandel, slavernij en voodoo. Achter de grauwe façades van de flatgebouwen van Amsterdam Zuid-Oost blijkt een wereld schuil te gaan waarin magie en realiteit versmelten. Anne wordt gedwongen tot een confrontatie met haar meest duistere demonen.

IL CAMPEGGIO DEI MORTI VIVENT 2015
Fase: Post-productie

Regie: Psycho Cru
Scenario: Psycho Cru
Cast: Mr. Psycho, Mirte Eggenkamp, Pepijn van Hulst, Jorien Posthouwer, Suzanne Koch, Cleody van der Eijk, Ruby Neervoort, Merith Harkink, Kees Thijs, Jordy Vogelzang, Ramon Etman, Gerben Eilander, Barend de Voogd, e.a.

Synopsis: Het lot van een groep vrienden wordt bezegeld als ze een kreupele man beledigen en hij een vloek over ze uitspreekt. Tijdens de campingtrip van de vrienden komen de doden weer tot leven...

CEREAL KILLER 2010
Fase: Post-productie

Regie: Jilian Bos
Scenario: Alwin Ritstier, Kim van Huet, Jillian Bos
Cast: Master Surreal, Double G, Jolanda Bayens.

Synopsis: Opnieuw is er een gruwelijke moord gepleegd tijdens het eten van het ontbijt. De media geeft grote aandacht aan de 'Cereal Killer', die na vele onderzoeken, nog steeds niet te vinden is.

De 'Cereal Killer' is voor iedereen een groot raadsel, behalve voor Daniël. Daniël doet al jaren onderzoek en heeft zo veel waardevolle informatie verzameld. Zonder dat hij het door heeft, heeft hij zijn sociale leven stopgezet. Zijn leven bestaat uit de obsessie voor de 'Cereal Killer'.

Terwijl Daniël bezig is met zijn onderzoek, is de 'Cereal Killer' bezig met moorden. De afgelopen tijd is er elke ochtend wel weer een slachtoffer. Hij gaat maar door.

Totdat hij op het nieuws hoort van Daniël's onderzoek. De 'Cereal Killer' vindt Daniël plotseling erg interessant en volgt hem op de voet. Hij laat zijn werk als moordenaar liggen, en richt zich alleen nog maar op Daniël.

Wanneer Daniël te dicht bij de waarheid komt moet de 'Cereal Killer' in actie komen... Zal de 'Cereal Killer' Daniël vermoorden?

CHILDREN OF THE MOOR
Fase: Financiering

Regie: Richard Raaphorst
Scenario: Minja Hagen

Synopsis: Een gezin uit de stad dat verhuist naar het platteland raakt in de greep van mysterieuze, hallucinerende paddestoelen.

THE CLEANER
Fase: Financiering

Regie: Jan van Gorkum
Scenario: Jan van Gorkum

Synopsis: Barry is een werkloze bouwvakker van middelbare leeftijd, die per toeval een bizarre ontdekking doet: onze wereld zit vol met monsters die zich voordoen als mens. Door deze ontdekking komt Barry in contact met een medewerker van een mysterieus bedrijf, dat de monsters verborgen houdt voor de wereld. De medewerker biedt Barry een baan aan: het schoonmaken van plaatsen waar monsters hebben huisgehouden. Voor Barry is dat het begin van een afdaling in een krankzinnige onderwereld.

CLOWNS 2007
Fase: Pre-productie

Regie: Martijn van Koolwijk
Scenario: Martijn van Koolwijk
Cast: Jaap van Otterlo (Jaap Caneel), Martijn van Koolwijk (Stan de Groot), Jan Gipman (Clown Bonzo), David Hoogerheijde (Clown Binky), Matthieu Mannaerts (Clown Christian).

Synopsis: Documentairemaker Stan raakt verstrik in de donkere en obscure wereld van de clownerie.

DIRTY PIGGY 2008
Fase: Pre-productie

Regie: Dennis Alink
Scenario: Dennis Alink
Cast: Michaela Kamphuis, Eltjo Kuut, Jan-Luc Zandjans

Synopsis: Drie jongeren huren na een lange wandeling een huisje in de bossen. Wanneer ze 's avonds een LSD-trip nemen krijgen ze last van vreemde hallucinaties, één van hen ziet namelijk een man die de hele avond om het huis loopt. Er ontstaat verwarring over de werkelijke aard van deze beelden en in hoeverre ze zich er op moeten voorbereiden. De drugs, de man en de karakters van de personages vormen allen een dreiging: fysiek en psychologisch.

EXHIBITION 2007
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Rudolf van den Berg
Scenario: Phil van Tongeren, Chris W. Mitchell

Synopsis: -

THE FADING HORIZON 2008
Fase: Pre-productie

Regie: Ranil Gort
Scenario: Ranil Gort
Cast: Ranil Gort, Sharon Witsiers, Kevin Brouwer, Zyla Tijdink, Luuwke Rosevink, Dagmar Geerlings

Synopsis: Johan is 17 jaar en gaat kamperen met zijn vader. Zodra hij de volgende morgen wakker word merkt hij dat er een snee op zijn been zit. Zodra hij zijn tent uit komt merkt hij dat er een groot bloedspoor dieper het bos in gaat zijn vader is nergens te bekennen. Johan besluit snel met een vriendin van hem genaamd Sanne opzoek te gaan naar zijn vader. Al gauw komen ze er achter dat er iets goed mis is in dit bos. Johan komt er achter dat zijn vader nog leeft maar een Vampier is geworden. Sanne word ontvoerd door andere vampieren, Johan moet een manier vinden om haar te redden maar voordat hij dit kan doen, moet hij een vervelende taak volbrengen..... Johan komt er achter dat de snee op zijn been gemaakt is door een andere Vampier en langzaam krijgt hij ook last van de vampieren verschijnselen.Wat als zoektocht was bedoeld naar zijn vader loopt uit tot een ware nachtmerrie voor Johan en Sanne!

FRAGMA 2007
Fase: Financiering

Regie: Silvain Hooglander
Scenario: Steven Friedman

Synopsis: Vera, een jonge fotografe, keert na het overlijden van haar ex-man terug naar Nederland om de verzorging van haar doofstomme dochter Lotte op zich te nemen. Tegen de wens van haar zus Anna in, neemt Vera samen met Lotte intrek in de oude woonboerderij van haar ouders. De fragiele relatie tussen Vera en haar nukkige dochter wordt nog moeilijker gemaakt door een donkere, verdrongen gebeurtenis uit het verleden die zich langzaam aan Vera begint op te dringen... Een herinnering die zich op een ijzingwekkende manier openbaart op de foto's die ze schiet.

HEILIG BLOED 2008
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Edie Wojciechowski
Scenario: Edie Wojciechowski

HORROR NACHT 2006
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Edie Wojciechowski
Scenario: Edie Wojciechowski

Synopsis: Nicole en Jim kennen Sharon en Rick alleen via een spiritueelforum. Ze spreken af om een kleine meeting te houden in Limburg en vast te leggen alles omtrend het Ouijabord. Echter wanneer ze hieraan beginnen loopt alles verkeerd en zijn de gegeven waarschuwingen niet voor niets geweest.

HUTTENKLOAS

Regie: Frank Schonnewille & Tom van Winsen
Scenario: Bjorn Schothuis, Frank Schonnewille & Tom van Winsen
Cast: -

Synopsis: -

IN HET DUISTER
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Mark Weistra
Scenario: Mark Weistra

Synopsis: Linda Henstra, een emotioneel getroebleerde tiener, keert na het overlijden van haar oma terug naar het geboortedorp van haar vader in Friesland. Daar wordt ze geconfronteerd met het onverwerkte verdriet van de dood van haar vader en stuit ze op een mysterie rondom de dood van haar oma en haar eigen familiegeschiedenis. In het huis van de familie Henstra lijken de doden geen rust te kunnen vinden.

KWAAD BLOED
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Nick Willemse
Scenario: Nick Willemse

LITTLE GHOST 2006
Fase: Onbekend

Regie: Ron van Riel
Scenario: Ron van Riel

MAASMURDER 2017
Fase: Financiering

Regie: Ruben Broekhuis
Scenario: Ruben Broekhuis

Synopsis: Er schuilt kwaad in en rondom de Rotterdamse Maas…

Miller, een spijkerharde rechercheur, neemt de vanuit Amsterdam overgeplaatste nieuweling Frank op sleeptouw in zijn zoektocht naar een psychopathische seriemoordenaar.

MANIACS ON THE MOVE 2009
Fase: Post-productie

Regie: Bart van Dekken
Scenario: Bart van Dekken

Synopsis: Clown Flappie en psycho zijn bezig met hun theater tour door Noord-Nederland, als ze per ongeluk in het bezit komen van een kunstschat die toebehoort aan de geflipte Duitser Dolf. Deze Dolf beveelt zijn handlanger de kunstschat terug te halen. Uiteraard wordt er tijdens dit kat en muisspel voldoende dood en verderf gezaaid met het nodige zwartgallige humor.

NACHT VAN HET VLOEIENDE BLOED 2007
Fase: Onbekend

Regie: Johan Pluim
Scenario: Johan Pluim

Synopsis: Twee nerds spenderen al hun tijd aan het kijken van horrorfilms en sluiten zich vaak op samen op om dagenlang marathons te houden. Maar dan komen ze tot bekering. Ze besluiten hun leven drastisch om te gooien en houden een feest om vrienden te krijgen. Dankzij hun arrogante buurman wordt het feest een groot succes, maar door een stomme fout van de nerds belandt er een verkeerd ingrediënt in de drank, en alle bezoekers die het drinken veranderen in zombies. De nerds weten de zombies naar buiten te krijgen, maar zitten nu opgesloten in een huis omringd door hongerige zombies en hun enige wapens zijn bestek en wat huis en tuin gereedschap, zou hun filmkennis nu dan toch van pas komen?

NIEUW BLOED
Fase: Financiering

Regie: Edwin Visser & Frank van Geloven
Scenario: Edwin Visser, Frank van Geloven

Synopsis: Mark Embrechts, werkzaam als broeder in een privékliniek, stuit op een bizar experiment: in het geheim wordt gewerkt aan een geneesmiddel tegen AIDS, waarbij de regels van de medische ethiek met voeten worden getreden. Maar het experiment, waarbij gebruik wordt gemaakt van een unieke vorm van rabiës, neemt een gruwelijke wending wanneer de proefpersonen een voor een veranderen in onstuitbare, bloeddorstige vampieren.

OFFERS 2006
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Maarten Prins
Scenario: Luuk van Huët, Maarten Prins
Cast: Parcival Tiemessen, Sanne de Rooij, Tobias Tiggelaar

ONDERDANEN 2006
Fase: Post-productie

Regie: Eche Janga & Marc de Leeuw
Scenario: Gösta Huys
Cast: Fredo Nieuwenhuis, Nicolette Kluijver, Hok Tan, Ilke Turpijn

OOGCONTACT 2007
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Boris Paval Conen
Scenario: Phil van Tongeren

OSS
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Jan Doense

PENDEL
Fase: Postproductie

Regie: Max van den Broek
Scenario: Beau-Charlotte Timmer, Max van den Broek
Cast: Guido Hoek, Wout Rombout, Eva Smit, Mealy Verhoef, Dennis Kossen, Jemima Hall, e.a.

Synopsis: Nadat een groep jongeren besluit door middel van een pendel energieën op te roepen, stapelen de nare gebeurtenissen zich alleen maar op...

PIT
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Erwin van den Eshof & Martijn Smits
Scenario: Erwin van den Eshof, Martijn Smits

Synopsis: Een uit de hand gelopen ontgroening

SCHIJNLIJK 2010
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Nick Willemse
Scenario: Nick Willemse
Cast: Nick Willemse, Tamara Vondenhoff

Synopsis: Een tweetal patiënten worden in een merkwaardige aggresieve gemoedstoestand binnengebracht bij een sanatorium. Tijdens hun onderzoek wordt duidelijk dat het gaat om de eerste uitwassingen van een wereldwijd virus die mensen in aggresieve wandelende lijken veranderd. Een zuster, een mentaal labiele ex-dokter, een bewaker en een handvol gekken ontsnappen aan de chaos die uitbreekt in het sanatorium en vervolgens moeten proberen te overleven in een wereld die is overgenomen door de levende doden...

SILHOUETTE 2013
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Roald van der Laan
Scenario: Roald van der Laan

SONGERSKOP 2015
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Limax Film Productions
Scenario: Limax Film Productions

Synopsis: Eind 15e eeuw werd ze onthoofd door haar onderdanen, die zij wilde beschermen tegen een inval van een landheer waar de gemeente Echt aan grenst. Door hun verraad werden de onderdanen gespaard. Ze had al haar goud begraven in kisten in het bos, net voordat ze onthoofd werd. Nu is het goud, net als zijzelf, vervloekt zolang het niet opgegraven is. Daarom blijft zij rondspoken in de bossen en zoekt zij iemand die haar kan helpen haar eeuwige rust te vinden, maar diegene die het probeert maar er niet in slaagt zal sterven onder haar handen.

SPRAY AWAY 2008
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Basilios Mulder
Scenario: Basilios Mulder, Tini Mulder-Eenhoorn

Synopsis: Erik is de sukkel van zijn school, hij haalt goede cijfers, maar hij heeft geen vrienden, behalve zijn biologierleraar meneer Lindeman. Hij is stapelverliefd op Naomi, het mooiste meisje van de klas, maar durft dit gevoel niet met haar te delen.

Dan komt de dag dat zijn leraar meneer Lindeman gebeten wordt door een spin die hierdoor verandert in een zombie. Al snel loopt de boel uit de hand en zit Erik tot over zijn oren in de zombies. Zijn grote liefde Naomi raakt hierdoor in de problemen en Erik is de enige die haar kan helpen.

Kan Erik de plaag stoppen en Naomi redden van de bloeddorstige zombies?

STERRENSLACHT 2008
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Tom Six
Scenario: Tom Six

Synopsis: Een geflipte slager vermoord bekende Nederlanders.

TIJDSLOT 2004
Fase: Financiering

Regie: Diederik van Rooijen
Scenario: Jens Hollander, Diederik van Rooijen

VERNIS 2018
Fase: In ontwikkeling

Regie: Jan van Gorkum
Scenario: Jan van Gorkum
Cast: -

Synopsis: Een laatste poging tot verzoening loopt uit op een nachtmerrie voor een uitgeblust stel met een midlife crisis, als ze tijdens een retraite geconfronteerd worden met een wraakzuchtige demon die de ware aard van mensen op gruwelijke wijze blootlegt. Op het moment dat het dunne laagje beschaving begint af te brokkelen en pijnpunten bloot komen te liggen, toont iedereen in de retraite langzaam maar zeker zijn ware gezicht. En wat ze dan van elkaar ontdekken, is allesbehalve fraai.

WEEKEND 2008
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Mark Weistra
Scenario: Paul Bontenbal, Lodewijk Tossaint, Mark Weistra
Cast: Geert Hoes, Steve Hooi, Wouter van Oord, Rick Paul van Mulligen, e.a.

Synopsis: Midden in de winter gaat een groep beste vrienden een week weg: weg van vriendinnen, werk en stadse drukte. De rust wordt gruwelijk doorbroken als één van hen een mysterieus en dodelijk virus oploopt. Het virus blijkt besmettelijk. Een afgrijselijke strijd breekt los en scheurt de jarenlange vriendschap letterlijk en figuurlijk uit elkaar: alles is geoorloofd om dit komend weekend te overleven.

WILD WEEKEND 2008
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Lodewijk Crijns
Scenario: Lodewijk Crijns, Marian Batavier, Paul Ruven, Johan Nijenhuis en Simon de Waal

Synopsis: Wat een heerlijk weekend op de Waddeneilanden had moeten zijn, wordt voor de aanwezige soapacteurs een bloedstollende en angstaanjagende ervaring die ze nooit meer zullen vergeten.

WOENSDAG GEHAKTDAG 2008
Fase: Scenario-ontwikkeling

Regie: Jan Doense & Wijo Koek
Scenario: Wijo Koek, Jan Doense

WORST CASE SCENARIO 2007
Fase: Financiering

Regie: Richard Raaphorst
Scenario: Bart Oosterhoorn, Miguel Tejada-Flores
Cast: Elham Jarideh, Iris Engelen, Lissy Bubeck

Synopsis: De finale van het wereldkampioenschap voetbal tussen Nederland en Duitsland mondt uit in een oorlog tussen de levenden en de ondoden.

THE WRETCHED 2020
Fase: Financiering

Regie: Ruben Broekhuis
Scenario: Ruben Broekhuis, Chris W. Mitchell
Cast: Elham Jarideh, Iris Engelen, Lissy Bubeck

Synopsis: Vier jongeren komen vast te zitten in de ondergrondse catacomben van een 14e eeuws kasteel. En, ze blijken daar niet alleen te zijn…

ZLAD 2009
Fase: Post-productie

Regie: Joost Kraan
Scenario: Joost Kraan
Cast: Dikke Dennis, Mike Lourens, Menno Boelen, Boy Block, Noortje Veerman, e.a.

Synopsis: Voorheen getiteld HOCKEY ZOMBIE SLECHTS. Een mislukte trash Rot 'n Roll band denkt door te breken op een kleinschalig hockeyfeest. Helaas voor de band slaat het meest absurde noodlot toe en muteert iedereen in mismaakte levende kadavers op zoek naar verse hersenen. Door een dubieuze nieuwe sportdrank genaamd "Zlad".

ZOMBIE FISH 2009
Fase: In productie

Regie: Erik Zijlstra
Scenario: Klaas Werkman, Thijs Hendriks, e.a.

Synopsis: Een man doet experimenten op dode organen. Hij slaagt er in om ze weer tot leven te wekken. Als er plotseling word gedreigd om zijn experimenten stop te zetten omdat niemand er in gelooft, neemt de man wraak.

Hij besluit het medicijn bij nacht in het water te dumpen. De volgende dag is niemand meer veilig voor de vissen die in het water zitten en op zoek zijn naar vlees.