Nederhorror.nl - hét overzicht van alle Nederlandse horrorfilmproducties
Wil je jouw productie ook toegevoegd zien? Stuur een mail naar nederhorror [@] outlook.com

13 NOVEMBER 2023

Het YouTube kanaal ALTOHIPPIEGABBER biedt een scala aan beeldmateriaal van Nederhorror producties, reikend van interviews en bloopers tot aan volledige films - met goedkeuring van de makers. Zeer de moeite waard voor geïnteresseerden!

Begin 2024 staan de opnamen voor DIABOLISCH gepland. Het is de tweede speelfilm van regisseur Tristan van Doorn, die eerder korte Nederhorror-films gemaakt. Er loopt nog een crowdfunding traject om het al verworven budget aan te vullen om onder meer de production value te verhogen.

12 JUNI 2023

De korte apocalyptische horrorfilm THE NORAH ZONE, van de Friese filmmaker Bart van Dekken, beleefde in 2021 z'n online première en is vanaf heden ook voor iedereen te zien middels deze link. Trek een blik bier open en geniet!

19 APRIL 2023

Een reeks nieuwe titels staan op de planning voor dit jaar, waaronder van de tweejaarlijkse 'Martin Koolhoven presenteert' serie die waarschijnlijk eind van het jaar op de NPO3 uitgezonden zullen worden. Mogelijk begin 2024. Het gaat om BINARY van David-Jan Bronsgeest, DE WITTE SCHULD van Gonzalo Fernandez en WITTE WIEVEN van Didier Konings. Ook nieuw toegevoegd is DE VLOEK VAN KAMP NACHTRUST van Matthijs van Esveld. Zijn afstudeerproject en betreft een korte horrorfilm voor kinderen. En tevens FANTAST van Max Carless, die nog in de pre-productie fase verkeerd.

19 APRIL 2022

Vanaf 19 mei is MOLOCH van Nico van den Brink in de Nederlandse bioscopen te zien. Bekijk hier de trailer.

8 APRIL 2021

Nieuw toegevoegd zijn MOLOCH van Nico van den Brink (momenteel in productie in Drenthe), THE NORAH ZONE van Bart van Dekken (gaat 16 april in première op YouTube) en een poster van SHINY NEW WORLD.

10 FEBRUARI 2021

Het is even stil geweest, maar hierbij weer een kleine update. Onder IN LIMBO is THE WRETCHED van Ruben Broekhuis toegevoegd. Er is vorig jaar een proof-of-concept trailer gedraaid. Ook toegevoegd is NIGHTINGALE van Jasper de Bruin, EXHIBIT #8 van Ruben Broekhuis, SHINY NEW WORLD van Jan van Gorkum en BOURGEOIS ABSOLUTIE van Jorrit Bouwmans & Jasper Koopmans. Kijk hier de volledige korte film.

21 FEBRUARI 2019

Nieuw toegevoegd zijn PIZZAMONSTER van Kurt Platvoet, GEVLUCHT UIT DE HEL van Sander van Dijk en FARMKILL van Benjamin van den Dool.

12 OKTOBER 2017

Poster toegevoegd van SALVATORE, DE KAT, DE KAST EN DE KRIJSENDE VROUW van Psychocru en OPPASSEN van Shariff Nasr.

Het was al even bekend, maar HOCKEY ZOMBIE SLETJES van Joost Kraan heet nu ZLAD en staat vooralsnog onder Limbo. Daar is nu ook THE CLEANER van Jan van Gorkum toegevoegd.

10 AUGUSTUS 2017

Poster toegevoegd van HET VIRUS van Marc Ickx en Marcel Romeijn.

Nieuw toegevoegde titels zijn SALVATORE van Maarten Groen en BEZET van Laurens Peerenboom.

16 FEBRUARI 2017

Posters toegevoegd van DE SPOOKTREIN van Carl Lamac, BURP! van Wil Wissink, HEAVEN IS ONLY IN HELL van Wim Vink, HYSTERIA van Edwin Brienen en VERKEERDE AFSLAG van Mike van Doorn.

Toegevoegde titels zijn DAT HOOFD van Johannes Hogebrink, HYSTERIA van Edwin Brienen, DE LIFT 2 van Roel Welling en DE LIFT 3: ELEVADOR van Lars Damoiseaux.

14 OKTOBER 2016

Heuglijk nieuws voor alle betrokkenen en Nederhorror liefhebbers: CARNIFEX is na tien jaar voltooid! Op maandag 31 oktober is er een besloten première voor cast & crewleden in Beverwijk en daarna zal deze 'smaakloze' film losgelaten worden op de rest van de wereld. Wanneer? Dat zullen we ongetwijfeld binnenkort gaan vernemen.

Mark Weistra geeft een workshop lowbudget film maken tijdens The Day of Horror op zaterdag 29 oktober in Filmhuis de Spiegel te Heerlen. Tickets kosten 20 euro per stuk voor niet-leden. Tevens wordt KRISTEN die dag ook vertoond.

8 JULI 2016

Nieuwe titels toegevoegd. De webhorror serie POSE die nu online te bekijken is. De stop-motion animatiefilm UNDER THE APPLE TREE van Erik van Schaaijk, de korte horrorfilm PRETTY van Tristan van Doorn. Blijft op de hoogte van laatste Nederhorror nieuwtjes via de FACEBOOK pagina.

10 FEBRUARI 2016

Bekijk de op 16mm gedraaide zombiefilm DOORBIJTEN van Iman de Vries nu online. Er gaat het gerucht dat HOCKEY ZOMBIE SLETJES van Joost Kraan voltooid gaat worden. De (oude) poster is in ieder geval toegevoegd. Evenals een poster van DEADLINE van Jonathan Kray, BIJLMER VOODOO van Elwin van den Eshof en Barend de Voogd en MANIACS REVOLT van Bart van Dekken.

25 JANUARI 2016

Nieuw bij Limbo is MAASMURDER van Ruben Broekhuis. De makers streven om in 2017 de film klaar te hebben, maar zoeken financiering. Wil jij bijdragen? Bezoek de website voor meer informatie.

11 JANUARI 2016

Een reeks posters zijn toegevoegd voor SCHAT, IK GA FIETSEN van Maarten Prins, LE LOUPE van Eché Janga, DOODSTIL van Brian & Jeffrey de Vore, ARRÊT PIPI van Maarten Groen, TUKKER ZOMBIES van Frank Schonewille en THE WINDMILL van Nick Jongerius. Nieuw toegevoegd filmproject voor 2016 is HUTTENKLOAS van Frank Schonewille & Tom van Winsen.

21 DECEMBER 2015

De Friese found footage horror ENTITY F van Bart van Dekken is uitgebracht door Art-S Home Entertainement en nu te koop bij BOL.COM.

14 NOVEMBER 2015

De VPRO Masters of Fear producties ARRÊT PIPI van Maarten Groen, DOODSTIL van Jeffrey & Brian De Vore en LE LOUPE van Eché Janga zijn toegevoegd aan het jaar 2015. Ook is THE WINDMILLvan Nick Jongerius aan het jaar 2016 toegevoegd. De derde week van opnamen is in volle gang. Ook posters van PAASHAAT van Boki Mekel, DRACULA'S FAMILY VISIT van Monique Breet, DUISTER LICHT van Martin Koolhoven en HALF PAST MIDNIGHT van Wim Vink toegevoegd. Met dank aan Blam Loza!

31 AUGUSTUS 2015

KRISTEN van Mark Weistra toegevoegd en SNEEK WEEK van Martijn Heijne. Poster van ENTITY F van Bart van Dekken toegevoegd.

9 APRIL 2015

BESTEMMING BEREIKT van Ivar Tillema toegevoegd. Deze korte film zoekt sponsors via Cinecrowd. En een nieuwe poster van BESTE VRIENDEN toegevoegd.

16 MAART 2015

SOS van Simon Pruijn en SONGERSKOP van Filmax Film Productions toegevoegd. Poster van PENDEL toegevoegd.

23 JANUARI 2015

Posters toegevoegd van DOORBIJTEN, HERSENHONGER en MEATING PENNY. De korte film SUMMERSALE van Ruwan Heggelman.